Țările din Europa cu cei mai instruiți cetățeni Unde se clasează România în această ierarhie..

Trebuie să subliniem că țările nordice și baltice se remarcă prin cea mai ridicată proporție de persoane cu studii superioare. Mai mult decât atât, femeile sunt în general mai educate, în contrast cu situația din țara noastră, care ocupă ultimul loc în UE în ceea ce privește numărul de persoane cu studii superioare, conform datelor oficiale.

Topul țărilor din Europa cu cei mai educați locuitori
Potrivit datelor Eurostat citate de Adevărul, aproape o treime din persoanele cu vârsta între 25 și 74 de ani din UE dețin o diplomă de învățământ superior. Cu toate acestea, procentul diferă în funcție de țară, deși 31.8% dintre europeni au studii superioare.

Problema este evidentă în cazul românilor, deoarece în România doar 17,4% dintre persoane au studii superioare. La pol opus se află Irlanda, unde 50% dintre locuitori au studii superioare. Și mai îngrijorător, în România 22% dintre oameni nu au nici măcar studii liceale, în timp ce 60% dintre români au doar studii medii.

Conform acestui clasament, nivelurile educaționale sunt definite ca fiind scăzute (mai puțin de liceu), medii (liceul inclus) sau înalte (studii universitare). Așa cum era de așteptat, în țările nordice și baltice numărul absolvenților de facultate depășește media UE, iar Suedia și Norvegia se evidențiază cu o cifră de 45%, în timp ce Letonia se mândrește cu 44% din populație cu studii superioare.

În Marea Britanie, 43,5% dintre locuitori au studii superioare, iar în Franța 38,2%. Următoarea în top este Spania, cu 38%. Un aspect extrem de interesant este că, cu excepția României, Italia se află într-o situație foarte precară la acest capitol, cu doar 18,5% din populație cu studii superioare, în timp ce Germania are 31,5%.

România este într-o poziție alarmantă în clasamentele prezentate de Eurostat
Conform datelor oficiale, femeile în vârstă de 25 – 34 de ani au o proporție mai mare de absolvenți de învățământ superior față de bărbați. Astfel, 47,6% dintre femei au absolvit o facultate, comparativ cu doar 36,5% dintre bărbați.

În țări precum Elveția, Germania și Turcia, decalajul între sexe este cel mai mic, în timp ce în Finlanda, Islanda, Slovenia și Slovacia, femeile sunt predominant educație. În România, 28,4% dintre femeile cu vârsta între 25 și 34 de ani au absolvit o facultate, față de 21% dintre bărbați.

O altă cifră semnificativă a studiului arată că 11,9% dintre locuitorii UE au participat la activități de formare în ultima lună, cu un procentaj de 36,2% în Suedia și doar 1,7% în Bulgaria. În România, doar 5,4% dintre adulți au participat la astfel de cursuri de formare, ceea ce indică faptul că țara noastră se află departe de media UE în acest domeniu.

De exemplu, România se află pe ultimul loc în UE și în ceea ce privește proporția persoanelor cu competențe digitale de bază. În 2023, 56% dintre locuitorii UE cu vârsta între 16 și 74 de ani aveau cel puțin competențe digitale generale de bază, însă în România doar 28% dintre oameni sunt familiarizați cu utilizarea unui laptop sau a unui smartphone.

Leave a Comment

Elena Marin iese la rampă după ce a fost insultată grav de Elena Ionescu în aeroport .Fosta cântăreață a trupei Mandinga nu a lăsat loc pentru „Bună ziua” când vine vorba despre ea:.

Elena Marin reacționează la declarațiile făcute de Elena Ionescu despre ea, unele dintre ele deloc lăudătoare, într-un interviu exclusiv acordat FANATIK! Talentata dansatoare se simte profund afectată de atacurile nejustificate ale cântăreței, care au fost exprimate în absența sa!

Războiul dintre Eleni! Elena Marin rupând tăcerea după ce Elena Ionescu a făcut remarci jignitoare la adresa sa, după eliminarea de la Survivor
Cu o surpriză totală, apare o înregistrare cu Elena Ionescu în care o critică pe Elena Marin, într-o aeroport, după eliminarea de la Survivor România All Stars.

Fosta membră a trupei Mandinga nu menajează deloc sentimentele Elenei Marin, cu care a avut o scurtă interacțiune în timpul emisiunii de la PRO TV.

Elena Ionescu se axează în special pe aspectul fizic al acesteia și pe presupusa lor relație. Ea părea extrem de nemulțumită de asocierea cu Elena Marin și, ca urmare, i-a adresat cuvinte aspre care au șocat chiar și fanii. Înregistrarea, realizată de un român aflat în sala de așteptare a aeroportului, a fost publicată de pagina Viperele Vesele și a stârnit un val de reacții pe mediile de socializare.

Elena Ionescu a refuzat să comenteze propriile sale declarații, chiar dacă FANATIK a insistat
Înainte de a relata pasaje din afirmațiile făcute de Elena Ionescu despre Elena Marin, trebuie menționat că FANATIK a insistat să obțină un punct de vedere și din partea “acuzată”. Ba chiar, într-un interviu recent publicat în publicația noastră, am abordat subiectul. Elena Ionescu a evitat complet întrebarea despre evenimentul de la aeroport.

Însă, Elena Marin și-a exprimat punctul de vedere, deoarece este persoana despre care s-a vorbit în termeni nu tocmai laudativi. Dansatoarea a decis să rupă tăcerea, oferind un interviu exclusiv pentru FANATIK. Ea a clarificat ce relație a existat între ele și a reacționat la afirmațiile jignitoare făcute la adresa sa.

„Mama mea, la 60 de ani, arată mai bine decât asta… Pentru a înțelege discrepanța… Când Zanni m-a făcut hodoroancă (înregistrarea nu este foarte clară), înseamnă că este ceva… ceva dezgustător. Și cineva i-a spus că suntem surori, poți să-ți închipui? Când mergeam la Morar, spunea că am și eu două Elene aici. Zicea că sunteți două Elene… Și ea, de atunci, îmi spune: Amintește-ți că Morar ne-a spus că semănăm? Am răspuns: nu. Nu îmi amintesc”, este o parte din conversația pe care Elena Ionescu a avut-o, cu cineva, despre Elena Marin.

Elena Marin a discutat cu noi, așa cum am menționat anterior, despre afirmațiile șocante făcute de Elena Ionescu la adresa sa. FANATIK a întrebat-o dacă au existat vreodată tensiuni între ele două. De asemenea, ea ne-a spus dacă a avut ocazia să discute cu Ionescu despre declarațiile jignitoare făcute la adresa ei.

Elena Marin, șocată: „Aceasta spune multe despre acea persoană”
Iată întrebările exacte și răspunsurile oferite de Elena Marin!

Ce legătură are Elena Ionescu cu tine? Ai văzut videoclipul acela și mulți au considerat că este foarte urât. Cum s-a ajuns la asta? Nu păreați rivalizate sau că vă întreceați unul pe celălalt în emisiune…

– Doamne! Nu am nici cea mai mică idee. Din contra! Absolut deloc. Ideea este că ne cunoaștem și de la Mihai Morar, de la emisiunea (n. red.: Răi da buni de la Antena 2, actuala Antena Stars) la care am participat timp de 10 ani. Știam că avem o relație ca prietene, fiind din aceeași industrie…

Dar vă respectați…

– Da, ne respectăm. Ne întâlneam chiar și la concerte, vorbeam. Povesteam. Mi-a spus la un moment dat, mi-a povestit despre fostul ei soț, despre copilul ei. Sunt lucruri pe care ea mi le-a povestit, fără ca eu să o întreb. Am fost șocată, recunosc, de acel videoclip.

Ai avut ocazia să vorbești cu ea, să-ți ceară scuze? Ți-a trimis măcar un mesaj să te lămurească?

– Nu am avut ocazia să discut deloc cu ea. Și cred că ar fi prea mult și este prea mândră să facă acest lucru. Cred că, nu știu, dacă m-aș întâlni cu ea, nu cred că ar aduce în discuție subiectul. Într-un fel, pentru a concluziona, cred că acest lucru spune multe despre oameni. Atunci când cineva insultă pe altcineva și este atât de acid și rău, mai ales fără niciun motiv, cred că acest lucru spune multe despre acea persoană.

Leave a Comment