Umpleți o sticlă cu apă și introduceți în ea câteva flori de liliac.

Liliacul (Syringa) este o denumire care cuprinde o varietate de 25 de specii de arbuști și arbori de grădină, recunoscuți pentru parfumul lor îmbietor și frumusețea lor, aparținând familiei Oleaceae.

Această plantă are origini în Europa de Est și în regiunile temperate ale Asiei, fiind cunoscută pentru rezistența sa, ușurința în creștere și necesitatea redusă de îngrijire. Liliacul comun, Syringa vulgaris, se găsește în regiunile temperate din întreaga lume.

Dimensiunea liliacului poate varia între 5 și 15 metri în înălțime. Uleiul de liliac, de obicei de culoare roz, emană un parfum floral revigorant. Există și uleiuri de liliac sintetice, care imită aroma naturală a liliacului, deoarece florile nu pot fi distilate pentru a obține ulei esențial.

În secolul al XIX-lea, s-au descoperit utilizările medicinale ale uleiului de liliac. În America, acesta a fost folosit pentru tratarea viermilor intestinali și ca tonic pentru prevenirea bolilor. În prezent, fitoterapeuții moderni utilizează uleiul esențial de liliac pentru tratarea unor afecțiuni precum erupțiile cutanate, arsurile solare, tăieturile minore și iritațiile pielii.

De asemenea, uleiul de liliac este recunoscut pentru proprietățile sale aromaterapeutice. Este adăugat în loțiuni, săpunuri, șampoane și balsamuri pentru efectul său de parfumare și calmare. De asemenea, este folosit în produsele de curățenie pentru a conferi un miros proaspăt și plăcut în întreaga casă.

Beneficiile uleiului de liliac sunt recunoscute în medicina alternativă și naturistă. Ca ulei aromaterapeutic, se spune că ajută la ameliorarea simptomelor depresiei și anxietății, datorită efectului său liniștitor și relaxant. De asemenea, este utilizat pentru:

– Prevenirea tulburărilor digestive și eliminarea viermilor intestinali.
– Combaterea infecțiilor bacteriene și fungice.
– Reducerea ridurilor și a semnelor de îmbătrânire a pielii.
– Prevenirea și tratarea malariei.

Procesul de obținere a uleiului de liliac poate fi realizat acasă prin infuzia florilor proaspete de liliac în apă și apoi distilarea acesteia cu aburi. Uleiul obținut poate fi folosit în diverse moduri:

– Difuzat sau inhalat pentru a ameliora stările de anxietate și depresie.
– Aplicat local pe piele pentru tratarea arsurilor solare, erupțiilor cutanate și a ridurilor.
– Adăugat în produsele de îngrijire a pielii sau a părului pentru efectul său benefic.

Este important să utilizați uleiul de liliac în mod corespunzător și cu precauție, diluat într-un ulei de bază sigur. De asemenea, este recomandat să consultați un specialist înainte de a utiliza acest ulei, în special dacă sunteți gravidă sau alăptați. Deși uleiul de liliac poate avea numeroase beneficii, este posibil să provoace reacții alergice sau iritații cutanate la unele persoane, în special la cei cu pielea sensibilă.

Leave a Comment

Care este prețul sicriului în care a fost îngropat corpul fără viață al lui Costel Corduneanu. Doar câțiva pot să-și permit această sumă…

Costul sicriului în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu a devenit subiect de discuție în rândul publicului, fiindcă această sumă este una care rar este accesibilă pentru majoritatea oamenilor. Interlopul, cunoscut pentru trecutul său în sport la echipele Steaua și Dinamo, se pregătește să fie condus pe ultimul drum în zilele ce urmează.

Puține persoane își permit să scoată din buzunar suma necesară pentru achiziționarea unui astfel de sicriu, care reprezintă o investiție semnificativă. Această realitate evidențiază discrepanțele economice și sociale din societate, iar familia interlopului a fost una dintre excepțiile care nu s-a uitat la bani în organizarea funeraliilor.

Rudele s-au mobilizat rapid și au organizat niște funeralii impresionante pentru cel supranumit “Stăpânul Moldovei”, care a murit la vârsta de 54 de ani, într-un spital din Târgu Mureș. Problemele de sănătate cu care se confrunta Costel Corduneanu au fost cunoscute, iar acum cei apropiați se pregătesc pentru ceremonia de înmormântare care va avea loc în cursul zilei de vineri, 19 aprilie 2024, în cimitirul Eternității din Iași. Pentru acest eveniment solemn, soția defunctului a achitat o sumă impresionantă, inclusiv pentru sicriu.

Sicriul în care a fost așezat trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu este unul de lux, tip Boston aristocrat, de culoare neagră și tapițat cu alb. Finisajele sale sunt premium, iar capitonajul și garniturile sunt confecționate din mătase, toate accesoriile funerare fiind de cea mai înaltă calitate.

Deschiderea capacului sicriului se face din două capace, în stil american, și conform informațiilor disponibile online, acesta este considerat cel mai mare și încăpător sicriu existent pe piață, având dimensiuni de 2,15 metri lungime, 80 de centimetri lățime și 70 de centimetri înălțime. În ceea ce privește prețul, acesta începe de la 10.000 de lei și poate ajunge până la 20.000 de lei, în funcție de lemnul și materialele folosite.

În legătură cu speculațiile privind înmormântarea lui Costel Corduneanu cu onoruri militare, acestea au fost infirmate de structurile MAI și MApN. Chiar dacă în trecut, el a fost implicat în sportul de performanță și a reprezentat România, partea negativă a vieții sale, legată de infracțiuni, droguri și alte activități ilicite, îl exclud din posibilitatea de a primi astfel de onoruri la înmormântare.

Leave a Comment