Iată cum își prepară Scarlatescu renumiții săi cozonaci, care merită degustați pentru masa de Paște!

Cu Paștele apropiindu-se cu pași repezi, nu poate lipsi de pe masa de sărbătoare cozonacul. Chef-ul Cătălin Scărlătescu împărtășește cu generozitate rețeta perfectă pentru cel mai delicios cozonac de Paște, oferindu-ne pas cu pas toate detaliile pentru a pregăti acest desert tradițional minunat. Iată cum poți să faci acasă un cozonac delicios, folosind ingrediente de cea mai bună calitate și urmând un procedeu simplu, dar extrem de gustos.

Rețeta lui Cătălin Scărlătescu pentru cel mai bun cozonac de Paște este o promisiune a unui desert aromat și delicios, care este un adevărat simbol al sărbătorilor pascale în tradiția românească. Așadar, iată lista de ingrediente de care ai nevoie pentru a pregăti cel mai bun cozonac de Paște:

1 kilogram de făină
250 grame de zahăr
450 grame de lapte
5 ouă
60 grame de drojdie
300 grame de unt
500 grame de nucă
200 grame de rahat
150 grame de ciocolată belgiană
30 grame de portocale confiate
30 grame de coajă de lămâie
Stafide
Secretul rețetei și modul de preparare:

Chef-ul Scărlătescu dezvăluie că ingredientele de bază ale rețetelor sale sunt inspirate din tradiția familiei sale, moștenite de la bunica sa. Secretul unui cozonac reușit stă în alegerea ingredientelor de calitate și respectarea cu strictețe a rețetei.

În primul rând, amestecăm drojdia cu laptele și făina și lăsăm compoziția să crească. Într-un alt recipient, fierbem laptele cu zahărul, apoi adăugăm galbenusurile frecate cu sare și făina. Amestecăm până când obținem un aluat omogen și elastic, pe care îl lăsăm să odihnească timp de o oră. După aceasta, întindem aluatul și adăugăm umplutura cu nucă, ciocolată, rahat și stafide.

Rulăm aluatul, formăm o împletitură și lăsăm cozonacul să dospească timp de încă două ore. Apoi, introducem tava în cuptorul preîncălzit și coacem cozonacul la temperatura potrivită pentru aproximativ o oră, până când devine auriu și pufos.

Cu această rețetă simplă și delicioasă, vei reuși să pregătești un cozonac minunat pentru masa de Paște, care va aduce bucurie întregii familii. Nu ezita să încerci rețeta lui Cătălin Scărlătescu și să te bucuri de aroma și gustul autentic al unui cozonac tradițional românesc, care va fi cu siguranță un succes la masa de sărbătoare!

Leave a Comment