Florin Călinescu găsește refugiu în liniștea și natura de la țară ori de câte ori simte nevoia să-și încarce bateriile. Aflat în comuna Babana din județul Argeș, actorul se bucură de o impresionantă gospodărie unde găsește pace și împlinire, având grijă de animalele care îi sunt atât de dragi.
În această oază de liniște și verdețe, Florin Călinescu împărtășește o parte din viața sa cotidiană, făcând cunoscută dragostea sa pentru viața la țară și bucuriile simple pe care le aduce. În mijlocul naturii, el se simte în largul său, având grijă de o varietate de animale, printre care se numără gaini, porci, bibilici și câini.
„Am o gospodărie cu purcei, rate, bibilici, gâște. Am și o vulpe pe care nu am prins-o încă, din spatele casei. Eu de mai mulți ani de zile trăiesc în felul acesta și nu mi se pare că este ceva special. Nu am perceptia unui apartament sau a unei garsoniere, stau pe pământ și ies mereu în curte”, a mărturisit Florin Călinescu.
Pentru el, comuna Babana reprezintă locul unde a văzut lumina zilei tatăl său și unde a petrecut o parte importantă din copilărie. Viața la țară i-a adus oameni și momente speciale, iar acum, prin grija sa pentru gospodărie și animalele sale, își continuă legătura cu tradițiile și valorile autentice.
„Am o gospodărie cu multe animale: 83 de gaini, 5 porci de Bazna, doi băieți și trei fete, 42 de bibilici, 9 gâște, doi câini lupi și doi Schnauzeri pitici. Am avut și capre cu iezi, dar iedul s-a făcut mare și l-am dat pentru că se ținea de rele”, a mai adăugat Florin Călinescu, relatând cu căldură și amintiri frumoase.
În timp ce își trăiește viața la țară și se conectează la natură, Florin Călinescu reflectă și asupra schimbărilor din societate, exprimându-și îngrijorarea pentru copiii din zilele noastre, care par să fie privați de bucuriile simple ale vieții la țară și de joaca în aer liber.
„Cu trecerea vremii, mă gândesc la multe lucruri din copilărie. De exemplu, de ce nu mai e zăpada și loc de săniuș. Noi ne dădeam cu sania aproape de casă și aveam grijă doar să nu treacă vreo mașină. Și nici nu prea treceau mașini pe atunci. Acum, pentru a merge la zăpadă, ești nevoit să pleci la munte sau undeva departe de casă. Nu mai există povesti la bradul de Crăciun. Poate din cauza schimbărilor climatice. Mai vedeti copii care se joacă, de dimineața până seara, până la lesin, «Lapte gros» sau «Leapsa»?! Acum bucuria e un laptop, o tabletă”, a mai remarcat Florin Călinescu, reflectând asupra schimbărilor din societate și ale timpului.
În timp ce își împărtășește gândurile și sentimentele cu privire la viața la țară și schimbările din societate, Florin Călinescu continuă să fie o figură importantă în peisajul cultural și social al României, inspirând prin autenticitatea și pasiunea sa pentru viața simplă și bucuriile oferite de natură.