În perioada în care Nicolae Ceaușescu se afla la conducerea României, dictatorul avea o melodie favorită, o romanță interbelică intitulată „Frumoasa mea cu ochii verzi.” Această piesă, interpretată de artistul Theodor Munteanu, l-a emoționat atât de mult pe Ceaușescu încât a trimis un general al armatei să-i transmită recunoștința sa personală interpretului, după un concert.
Theodor Munteanu a rememorat acest moment într-un interviu, explicând că incidentul s-a petrecut la Neptun, în Constanța, unde cânta în fața unui public select, printre care se aflau și Nicolae Ceaușescu și președintele american Richard Nixon. La finalul recitalului, un general s-a apropiat de el și i-a transmis mesajul lui Ceaușescu: „În numele tovarășului Nicolae Ceaușescu, vă mulțumesc pentru prestația din această seară. Va rămâne o seară de neuitat.”
Theodor Munteanu, născut în 1939 și decedat în 2022, a fost un apreciat interpret român de muzică ușoară, originar din Galați. Încă de la vârsta de 17 ani, Munteanu și-a urmat pasiunea pentru muzică și a colaborat de-a lungul carierei sale cu numeroși artiști cunoscuți, precum Nicolae Nițescu, Lucky Marinescu și Gabriel Dorobanțu. A activat timp de patru decenii la Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galați și a lansat albume sub marca Electrecord, printre care „Bună Ziua, Iubire” (1990).
În perioada regimului comunist condus de Nicolae Ceaușescu, dictatorul era impresionat de o melodie specială, o romanță din perioada interbelică intitulată „Frumoasa mea cu ochii verzi”. Interpretată de artistul Theodor Munteanu, piesa avea o încărcătură emoțională deosebită pentru Ceaușescu, care a fost atât de profund mișcat încât, după un concert, a trimis un general al armatei să-i exprime recunoștința sa personală lui Munteanu.
Theodor Munteanu a evocat acest moment într-un interviu, oferind detalii despre contextul special în care s-a întâmplat. Spectacolul a avut loc la Neptun, în Constanța, în fața unei audiențe de elită, printre care se aflau și Nicolae Ceaușescu, alături de președintele american Richard Nixon. La finalul recitalului său, un general a venit la el cu un mesaj emoționant din partea liderului român: „În numele tovarășului Nicolae Ceaușescu, vă mulțumesc pentru prestația din această seară. Va rămâne o seară de neuitat.”
Theodor Munteanu, născut în 1939 și decedat în 2022, a fost unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți români de muzică ușoară, originar din Galați. Și-a descoperit pasiunea pentru muzică încă de la vârsta de 17 ani și, pe parcursul unei cariere îndelungate, a colaborat cu nume sonore din lumea artistică românească, precum Nicolae Nițescu, Lucky Marinescu și Gabriel Dorobanțu. De-a lungul celor patru decenii în care a activat la Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galați, Munteanu a lansat albume de referință sub marca Electrecord, inclusiv „Bună Ziua, Iubire” (1990), care i-a consolidat popularitatea și i-a oferit un loc special în inimile iubitorilor de muzică românească.