Anca Țurcașiu și-a făcut curaj și a vorbit detaliat despre problemele de sănătate cu care se confruntă. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii

**Anca Țurcașiu Discute Deschis despre Provocările Sale de Sănătate**

Anca Țurcașiu a avut curajul să abordeze problemele de sănătate cu care se confruntă, împărtășind detalii despre diagnosticurile primite de la medici. După ce a intrat la menopauză, actrița a experimentat o inflamație articulară severă, ceea ce a condus la descoperirea unei boli autoimune, cunoscută sub numele de tiroidită Hashimoto. Conform recomandărilor mai multor specialiști în reumatologie, Anca a fost nevoită să își ajusteze regimul alimentar, renunțând la lactate și carne. Deși a evitat carnea din adolescență, a fost necesar să facă această schimbare și în privința lactatelor.

„După menopauză, am avut o inflamație articulară foarte severă, o situație cu adevărat gravă. Analizele au arătat un rezultat nefavorabil, iar medicii mi-au spus că am o boală autoimună. Am fost sfătuită să mă obișnuiesc cu această afecțiune, deoarece nu există un remediu. Se pare că această tiroidită Hashimoto este tot mai comună. Nu am fost niciodată o consumatoare de carne, iar mama m-a forțat să mănânc în copilărie, ceea ce a fost un adevărat chin pentru mine. De la 20 de ani, nu am mai mâncat carne, pur și simplu a fost natural pentru mine,” a declarat Anca în cadrul podcastului „Sănătatea Ta, Prioritatea mea”.

### Ce Este Tiroidita Hashimoto?

Tiroidita Hashimoto, o afecțiune autoimună, apare atunci când sistemul imunitar atacă glanda tiroidă, provocând inflamație cronică. Această inflamație poate duce la deteriorarea treptată a glandei și afectează producția hormonilor tiroidieni esențiali pentru metabolism.

### Cum se Menține Anca Țurcașiu în Formă

Datorită formei sale fizice, care pare să rămână constantă de-a lungul timpului, mulți s-au întrebat cum reușește Anca să se mențină așa. Recent, vedeta a dezvăluit care este meniul ei, inclusiv ce consumă la cina de seară.

„Cina mea constă în vinete coapte, servite cu o pastă de tahini preparată cu apă, lămâie și sare, alături de o salată de varză crudă cu puțin mărar și o combinație de năut prăjit în cuptor cu măsline. Este o rețetă vegană, foarte gustoasă și o combinație interesantă,” a împărtășit Anca cu urmăritorii săi.

Leave a Comment