Dacă simți nevoia să îți răsfeți papilele gustative cu ceva nou și exotic, atunci budinca turcească cu zahăr ars și griș este alegerea perfectă pentru tine. Această rețetă aduce în farfurie un desert rafinat, plin de arome bogate și texturi delicioase, care va stârni admirația și pofta celor din jur.
Ingrediente și mod de preparare
Pentru a pregăti această delicioasă budincă turcească, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
– 1 ceașcă de griș
– 1 litru de lapte
– 50 de grame de unt
– 2 ouă
– 10 linguri de zahăr
– Coaja rasă de la o lămâie
Pentru început, pune laptele la fiert împreună cu 6 linguri de zahăr și coaja rasă de lămâie. După ce laptele a dat în clocot, adaugă grișul în ploaie, amestecând continuu până când compoziția se îngroașă. Apoi, dă deoparte și lasă amestecul să se răcească.
Separă ouăle, amestecă gălbenușurile cu o lingură de lemn, iar albușurile le bați spumă. Când amestecul de griș s-a mai răcit, adaugă untul și amestecă bine. Apoi, adaugă gălbenușurile și la final albușurile bătute spumă. Omogenizează totul bine.
Într-o crăticioară mică, topește 4 linguri de zahăr până când devine auriu și acoperă fundul crăticioarei cu el. Lasă să se răcească, apoi toarnă amestecul de budincă de griș și dă la cuptor până când capătă o culoare maronie aurie.
Budinca de griș cu zahăr ars se servește de preferat rece, pentru a te bucura de toate aromele și texturile sale într-o explozie de gust și savoare.
Poftă bună!