Care sunt cele mai puternice blesteme! Cum îți dai seama că cineva a trimis forțele răului asupra ta

România este o țară, unde superstițiile și blestemele fac parte din viața cotidiană a oamenilor de sute de ani. Deși suntem în secolul XXI, încă mai sunt români care cred și chiar practică blestemul. Iată cum îți dai seama că ai fost blestemat și cum poți să scapi de forțele răului care s-au abătut asupra ta.

Care sunt cele mai puternice blesteme! Blestemul este extrem de periculos, fie că este rostit în glumă, fie că este în serios, acesta poate să aibă efecte negative atât asupra celui care îl spune, cât și a celui care este vizat.

Care sunt cele mai puternice blesteme!

Teologii spun că cei care recurg la astfel de practici mistice comit un mare păcat, însă, asta nu îi împiedică pe oamenii simpli, dar și pe vrăjitoare să facă tot felul de blesteme și farmece.

„Blestemul prinde atunci când există la mijloc nedreptatea. Dacă, de pildă, o oarecare femeie îşi bate joc de alta ce este mâhnită sau îi face vreun rău, iar cea mâhnită o blesteamă, s-a terminat, se pierde neamul ei.

Adică atunci când fac rău cuiva, şi acela mă blesteamă, se prind blestemele lui. Îngăduie Dumnezeu şi se prind, precum de pildă îngăduie ca unul să omoare pe altcineva. Când însă nu există nedreptate, atunci blestemul se întoarce la cel rostit”, spune Paisie Aghioritul în volumul „Cu durere şi dragoste pentru omul contemporan”.

În tradiția populară, blestemul este cel mai des mijloc prin care un om încearcă să îi facă rău unui dușman. De la banalul „mâncate-ar…” sau „arzăte-ar focul…”, spuse mai în glumă mai în serios, blestemele pot să provoace adevărate tragedii.

Cum îți dai seama dacă ai fost blestemat(ă):

stare permanentă de nervozitate;dureri de cap acute;somn agitat;depresie;căderea părului;imposibilitatea de a avea o relație de lungă durată;infertilitate;senzația de permanent ghinion.

Atenție, dacă ai blestemat pe cineva, trebuie să ai mare grijă că el se poate întoarce împotriva ta cu o putere și mai mare.

Ca să scapi de blestem, Paisie Aghioritul a dezvăluit în urmă cu ceva timp că este nevoie de pocăință și spovedanie.

„Cunosc multe cazuri de oameni care s-au chinuit din pricina blestemelor, deoarece au fost vinovaţi, dar care, atunci când au înţeles că au fost blestemaţi, s-au pocăit, s-au spovedit şi s-au îndreptat… Ca să ajungă să blesteme cineva, înseamnă că are răutate. Blestemul când vine de la omul care are dreptate are mare putere”, a subliniat Paisie Aghioritul.

Potrivit leacurilor din bătrâni poți să scapi de blesteme prin:

bea apă sfințită la fiecare sărbătoare;poartă un ban de argint în buzunar;pune sare sfințită în încălțăminte;nu primi niciodată batiste în dar pentru că acestea sunt cele mai uzuale obiecte purtătoare de vrăji;nu ține un cuțit tămâiat la piciorul patului.

„Cei care blestemă – indiferent cine sunt ei, chiar şi slujitori ai Bisericii -, mai ales când este vorba de lucruri obişnuite, consider că fac un păcat foarte grav, care trebuie evitat.

Acelaşi teolog arată că blestemul mamei sau a preotului sunt cele mai puternice blesteme. „Un părinte care îşi iubeşte cu adevărat copilul îl va ierta permanent, ca şi părintele cel bun din Evanghelie.

Cu toate acestea, blestemul de mamă şi de preot, atunci când este justificat, se poate ridica numai prin căinţă şi prin iertare sinceră a persoanei care a greşit atrăgând asupră-şi acest blestem“.  La fel susţinea şi părintele Ilie Cleopa: „Blestemul de mamă este ca blestemul de preot, se prinde…Nu blestemaţi copiii, că se prinde.

Nu spuneţi la supărare, într-o încercare, anumite cuvinte grele, pentru că ele se prind“.

„În aceste cazuri, trebuie să ne spovedim şi să cerem preoţilor să citească rugăciunile de dezlegare de blestem. Să spunem la spovedanie că am strecurat între cuvintele noastre şi cuvinte de blestem“, a declarat episcopul Timotei Prahoveanul.