Ce se întâmplă cu organismul dacă mănânci un măr verde în fiecare zi

Mărul este unul dintre cele mai populare și preferate fructe de oameni din întreaga lume pentru că, pe lângă faptul că este foarte gustos, este și foarte bun pentru sănătate, mai ales atunci când vrei să-ți reglezi dieta.

Unii fitonutrienți găsiți în mere – acid fenolic și flavonoide – ajută la repararea daunelor celulare din organism.

Dintre soiurile existente de mere, verdele are cele mai benefice proprietăți, deoarece conține toți nutrienții.

Mărul verde bate toate merele deoarece conține mai puține calorii și mai multe vitamine și minerale.

Beneficiile marului verde: fructul este bogat in antioxidanti

Fiind una dintre cele mai mari surse de flavonoide și furnizând cantități semnificative de vitamina C, mărul verde joacă roluri importante pentru sănătate, cum ar fi oprirea acțiunii radicalilor liberi asupra celulelor organismului.

Dacă prima masă a zilei este un măr verde delicios, moleculele acestuia vor începe să funcționeze imediat. Consumul zilnic al acestui fel de mâncare vă va ajuta să mențineți celulele sănătoase, să preveniți îmbătrânirea prematură și bolile cronice.

Beneficiile marului verde: diuretic.
Acest fruct conține doar 80 de calorii, iar datorită conținutului său ridicat de fibre asigură o senzație de plenitudine. Mancatul unui mar in fiecare zi te va ajuta sa iti accelerezi metabolismul inca de la prima ora a zilei si astfel sa lucrezi in conditii optime tot timpul.

Reglează nivelul zahărului din sânge
Consumul unui măr pe zi va ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce este posibil datorită conținutului ridicat de fibre solubile.

Beneficiile mărului verde: Sănătatea bucală
Dacă mănânci un măr verde pe stomacul gol, poți evita boli precum cariile dentare sau infecțiile gingivale, deoarece va ajuta la reducerea concentrației de bacterii.

Sanatatea inimii

Fibrele și potasiul prezente în mărul verde sunt esențiale pentru controlul tensiunii arteriale crescute și a nivelului de colesterol, deoarece potasiul acționează ca un electrolit care echilibrează umiditatea celulelor, menținând astfel funcționarea normală a inimii.

Pe de altă parte, pectina și polifenolii ajută la creșterea metabolismului lipidelor și la reducerea moleculelor inflamatorii, care sunt adesea asociate cu bolile cardiovasculare.

Beneficiile marului verde: digestie buna
Fibrele alimentare din mărul verde îl fac un excelent ajutor în reglarea mișcărilor intestinale și astfel prevenind constipația. Dacă suferi de diaree, inflamație și gaze, consumul unui măr te va ajuta să scapi de aceste senzații neplăcute.

Piele radianta

Beneficiile merelor verzi se extind la nivelul pielii. Vitaminele A, B și C și conținutul ridicat de antioxidanți și apă fac din mărul fructul potrivit pentru o piele frumoasă.

Oasele sănătoase

Cantitatea de bor conținută într-un măr verde este un suport excelent pentru sănătatea oaselor.