Ce soartă, ți se rupe sufletul! Mama lui Helmut Duckadam, Elisabeta, are 85 de ani și trăiește drama de a-și înmormânta fiul, pe care l-a văzut ultima oară abia anul trecut: „Era mereu pe fugă…”

Imagini tulburătoare cu mama lui Helmut Duckadam, venind să îşi ia rămas-bun de la fiul ei, au apărut pe reţelele sociale.

Femeia, vizibil afectată, a venit în baston la Arena Naţională, acolo unde a fost depus trupul neînsufleţit al fiului ei. Ea a fost ajutată de apropiaţi să urce scările de la Arena Naţională.

Trupul neînsufleţit al lui Helmut Duckadam a fost depus la Arena Naţională. Foştii colegi şi fanii îi pot aduce un ultim omagiu „Eroului de la Sevilla”.

Printre cei care au venit la Arena Naţională să îl omagieze pe Helmut Duckadam se numără jucătorii şi staff-ul FCSB-ului, Miodrag Belodedici şi Viorel Moldovan. Mihai Stoica a plâns la Arena Naţională. Toţi cei de la FCSB au fost foarte afectaţi de decesul fostului preşedinte de imagine al roş-albaştrilor. Valeriu Argăseală a fost şi el la Arena Naţională, alături de Mihai Stoica şi jucătorii campioanei României.

Printre cei care au mai venit la Arena Naţională să îi aducă un ultim omagiu lui Helmut Duckadam se numără Ion Ţiriac, Ioan Andone sau secretarul general adjunct al FRF, Gabriel Bodescu.

Helmut Duckadam a avut o carieră fabuloasă
Fostul mare portar al echipei de fotbal Steaua Bucureşti, Helmuth Duckadam, supranumit „Eroul de la Sevilla”, s-a născut în localitatea Semlac, judeţul Arad, la 1 aprilie 1959.

A început să joace fotbal în 1975, la Gloria din Arad. Până în 1983, când s-a transferat la Steaua Bucureşti, a mai evoluat la UTA (1977 şi 1978-1983) şi Constructorul Arad (1977-1978).

Odată cu venirea în Bucureşti, a început şi ascensiunea lui ca jucător. Primul meci mare îl face la Bucureşti, în întâlnirea retur cu A.S. Roma din Cupa Cupelor, din toamna lui 1984, când la 0-0, în minutul 87, a apărat un penalty.

Vârful carierei sportive îl atinge în ediţia 1985-1986 a Cupei Campionilor Europeni, când pe întreaga durată a competiţiei, dar mai ales în memorabila finală de la Sevilla, Steaua-CF Barcelona (0-0, 2-0, după penalty-uri), apără de-a dreptul senzaţional, determinându-i pe ziariştii spanioli, şi nu numai, să-i aprecieze evoluţia la superlativ. Cele patru lovituri consecutive de la 11 m apărate în faţa jucătorilor spanioli – Alesanco, Pedraza, ‘Pichi’ Alonso şi Marcos – l-au făcut să intre în „Cartea Recordurilor”.

Leave a Comment