Cum arată mormântul Deliei Budeanu de la Mănăstirea Ghighiu. Un detaliu a atras atenția tuturor

Ieri, 21 octombrie, regretata Delia Budeanu a fost condusă pe ultimul drum. Printre cei care au participat la funerarii s-a numărat și fosta sa noră, Dana Budeanu, care a ținut să-i ducă florile preferate la mormânt. Gestul a fost, de fapt, un simbol aparte, ulterior aflându-se ce semnificație au florile superbe pe care Dana Budeanu a ținut să le ducă neapărat la mormântul Deliei Budeanu.

Ieri, Delia Budeanu a fost condusă pe ultimul drum

Înconjurată de zeci de buchete și coroane de flori, Delia Budeanu avea să fie dusă spre Mănăstirea Ghighiu, iar locul de veci are o semnificație specială.

Mulți s-au întrebat de ce a fost schimbat locul unde a fost înmormântată, ulterior aflându-se că aici este înmormântat și fostul ei soț, jurnalistul Radu Budeanu.

Cortegiul avea să fie urmat de membrii familiei, prieteni, colegi și cei apropiați, printre ei și fosta noră, Dana Budeanu, care avea să declare ulterior:

„Delia Budeanu a fost o inspirație pentru mine încă din copilărie. Ea mi-a arătat ce înseamnă să fii elegantă, dar fermă, să știi să te impui fără a ridica vocea.

A fost un adevărat simbol al rafinamentului și, mai presus de toate, o femeie extraordinară care mi-a influențat nu doar cariera, ci și viața.”

Ce semnificație au florile superbe pe care Dana Budeanu a ținut să le ducă neapărat la mormântul Deliei Budeanu

Extrem de elegantă, Dana Budeanu nu avea cum să lipsească de la funerariile regretatei Delia Budeanu. Dar, mulți s-au întrebat ce semnificație au florile superbe pe care vedeta a ținut să le ducă neapărat la mormântul Deliei Budeanu.

Este vorba de superbele cale violet, flori extrem de elegante, dar și reprezentând un simbol aparte. Dar, în cazul de față, simbolistica a fost cu totul alta, reprezentând, de fapt, respectul și admirația pe care celebra creatoare de modă le are față de fosta sa soacră.

În popor se spune că aceste flori sunt cunoscute pentru frumusețea lor elegantă și grația rafinată, dar semnificația lor simbolică merge mult mai adânc. În general, calele sunt asociate cu puritatea, reînnoirea și tranziția spirituală, însă nuanțele specifice aduc diferite înțelesuri simbolistice.

Culoarea violet în sine are o conotație puternic spirituală

Aceste superbe flori, de culoare violet mai ales, sunt adesea asociată cu noblețea, misterul, înțelepciunea și respectul. În combinație cu forma simplă, dar sofisticată a florii de cală, această culoare îmbină semnificații de elevație sufletească și rafinament. Violetul este, de asemenea, o culoare care sugerează un amestec de pace și introspecție, ceea ce face ca aceste flori să fie potrivite pentru momente solemne sau meditative.

În tradiția creștină, calele, în special cele de culoare albă, sunt frecvent folosite pentru a simboliza puritatea și sfințenia, fiind deseori prezente la înmormântări sau alte ceremonii religioase. Totuși, calele violet adaugă o dimensiune suplimentară, sugerând un sentiment de respect profund pentru trecut, dar și un omagiu adus trecerii în eternitate cu demnitate.

Astfel, florile de cală violet sunt mai mult decât niște simple elemente decorative. Ele poartă un mesaj profund, fiind o alegere simbolică pentru a exprima atât respectul față de trecut, cât și speranța pentru un viitor mai luminos și plin de înțelepciune.

Leave a Comment