Ce trebuie să faci pentru a obține jumări crocante la exterior și moi la interior. Trucurile la care apelează mereu gospodinele cu experiență.
Jumările sunt unele dintre cele mai delicioase preparate tradiționale. Sunt reprezentative pentru sezonul de iarnă și pentru perioada sărbătorilor. Multe gospodine le pun pe masa de Crăciun, însă, puține cunosc trucurile pentru cele mai moi și mai delicioase jumări.
Ce ingrediente trebuie să folosești pentru a face jumări moi
Jumările se numără printre preparatele preferate ale românilor. Sunt ușor de făcute și sunt ideale de consumat în sezonul de iarnă. Există numeroase rețete pentru a face jumări, dar, ca de obicei, atenția la ingrediente va face diferența.
Încă din vremurile de demult, prepararea jumărilor a revenit în sarcina gospodinelor. Acestea foloseau fel de fel de rețete, iar gospodinele cu experiență apelau mereu la așii din mânecă. Și anume, la trucurile și la ingredientele care le ajutau să obțină jumări moi.
Rețeta strămoșilor este respectată și astăzi, ba chiar în unele cazuri, nu a suferit nicio modificare. Dacă și tu vrei să prepari jumări care să îți aducă aminte de gustul din copilărie, trebuie să știi că un rol foarte important îl au condimentele.
Sarea este unul dintre principalele ingrediente care nu ar trebui să lipsească din rețeta de preparare a jumărilor. Aceasta intensifică gustul preparatului și îl ajută să se mențină proaspăt o perioadă mai lungă de timp.
Pentru o aromă aparte, poți să adaugi și puțină ceapă și usturoi. Cele două ingrediente se adaugă spre final pentru a da jumărilor o notă picantă, dar subtilă.
Laptele ajută jumările să fie mai fragede
Nu doar ingredientele sunt importante pentru obținerea unui preparat desăvârșit. Dacă vrei ca jumările să fie moi la interior și crocante la exterior, este esențial să optezi pentru slănina provenită de la porcul crescut natural.
Această slănină este foarte simplu de recunoscut. Are mai multe straturi fine de carne, ceea ce ajută ca rezultatul final să fie unul savuros.
Un alt truc pe care îl pun în aplicare gospodinele cu experiență constă în adăugarea unei cantități mici de lapte în timp ce se prăjesc jumările. Laptele face ca jumările să fie mai moi, iar aroma lor să se intensifice.
Dacă vrei să te bucuri de cele mai bune jumări, nu doar prepararea lor este importantă, ci și păstrarea. Cel mai bine este ca jumările să stea într-un recipient de sticlă sau ceramică, ferit de umiditate și de razele soarelui. Pentru a nu oxida și pentru a fi proaspete o mai lungă perioadă de timp, jumările se pot acoperi cu grăsime topită.