Pentru a prepara biscuiți delicioși, ai nevoie de următoarele ingrediente:
– 200 grame de unt (sau untură)
– 200 grame de zahăr
– 3 ouă
– 3 linguri de lapte
– 3 linguri de smântână
– 2 pliculețe de praf de copt
– Esență de vanilie
– 1 kilogram de făină
– 50 grame de zahăr pudră
Iată cum poți să îi prepari:
1. Începe prin a cerna făina și praful de copt într-un bol.
2. Într-un alt bol, mixează zahărul cu untul până obții o compoziție omogenă.
3. Adaugă treptat câte un ou peste untul amestecat cu zahăr, apoi incorporează smântâna, laptele și esența de vanilie. Amestecă bine folosind o lingură de lemn.
4. Treptat, adaugă făina cernută cu praful de copt, omogenizând bine compoziția.
5. Acoperă aluatul obținut cu folie și lasă-l la frigider pentru aproximativ o oră.
6. După ce a stat la rece, scoate aluatul și rulează-l prin mașina de tocat cu aparat special.
7. Pune biscuiții într-o tavă neunsă și introdu-i în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 15-20 de minute sau până când devin ușor rumeniți.
În plus, iată o altă rețetă care s-ar putea să îți fie de interes:
Cornulețe cu gem, care se topesc în gură. Iată cum poți să le prepari:
Ingrediente:
– 150 grame unt rece (cu 80% grăsime)
– 500 grame făină
– 2 ouă
– 150 ml lapte
– 80 grame zahăr
– 7 grame drojdie uscată
– Gem sau magiun pentru umplutură
Mod de preparare:
1. Încălzește laptele și dizolvă în el drojdia împreună cu o linguriță de zahăr. Acoperă amestecul cu un prosop și lasă-l să crească timp de 5-10 minute.
2. Cerne făina într-un bol adânc și adaugă laptele cu drojdia. Răzui peste făină untul rece și amestecă bine până obții fărâmituri de aluat.
3. În alt bol, mixează ouăle cu zahărul până obții o compoziție pufoasă. Adaugă această compoziție peste făină și frământă aluatul până devine elastic. Lasă-l să se odihnească timp de 15 minute înainte de a-l întinde pe blatul de lucru.
4. Întinde aluatul pe blatul presărat cu făină până obții un cerc cu grosimea de aproximativ 0.5 cm. Taie-l în triunghiuri.
5. Unge fiecare triunghi cu gem și rulează-l pentru a forma cornulețele. Așază-le într-o tavă tapetată cu făină de copt și unge-le cu gălbenuș și lapte. Coace-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 15-20 de minute sau până când devin aurii și rumeniți.