Dan Negru a explodat: “Școala românească este plină de copii care sunt deja obosiți”

În Polonia, guvernul condus de Donald Tusk a făcut un pas radical în reforma sistemului educațional: eliminarea temelor pentru acasă. Această mișcare a fost promisă încă din campania electorală, deoarece tot mai mulți copii sufereau de oboseală cronică. Cu toate acestea, această schimbare a stârnit dezbateri aprinse, polarizând opinii și aducând în prim-plan întrebări despre rolul școlii în formarea viitoarelor generații.

Dan Negru, care își trimite copiii la o școală de stat, își împărtășește propriile opinii legate de această temă. În viziunea sa, școala ar trebui să se concentreze mai mult pe formarea caracterului și a abilităților de învățare, decât pe sarcini repetitive și obositoare.

„Gata cu temele pentru acasă în școli! Elevii nu vor mai primi teme pentru acasă, guvernul a promis asta în campania electorală pentru că tot mai mulți copii suferă de oboseală cronică. Se întâmplă în Polonia unde guvernul Donald Tusk a luat decizia! Două extreme, noi și ei. Toți am pierdut calea de mijloc.

Copiii mei sunt la o școală de stat și au teme pe care nici eu, nici soția mea uneori nu le putem rezolva. Menirea școlii este să formeze oameni, nu elite. Să te învețe să înveți. Gramada de teme îi învață pe părinți să învețe. Școala românească este ticsită cu copii care sunt obosiți deja și care vor deveni adulți epuizați și ușor de manipulat.

Un copil educat doar de școală este un copil needucat. Treaba școlii este să facă om din om. Apoi, mai târziu, în liceu și facultate, să formeze profesioniști. Noi am pierdut măsura! Un bun profesor te pune pe gânduri și acasă, fără să-ți dea o temă pentru acasă”, a scris Dan Negru pe pagina sa de Facebook.

Astfel, eliminarea temelor pentru acasă poate fi privită ca un pas către un sistem educațional mai echilibrat și mai orientat către dezvoltarea integrală a elevilor. Un profesor care își inspiră elevii și îi provoacă să gândească critic poate obține mai mult decât prin simple teme pentru acasă. Învățarea ar trebui să fie un proces captivant și motivant, nu o sarcină care să-i epuizeze pe elevi și pe părinți deopotrivă.

Leave a Comment