Medicul oftalmolog Monica Pop a abordat subiectul vitalității și a imunității, subliniind importanța unei vitamine esențiale pentru sănătatea generală, pe care consideră că ar trebui să o luăm pe tot parcursul vieții. Acest sfat a fost înrădăcinat în ea încă din timpul facultății, când un profesor mai în vârstă i-a transmis o învățătură prețioasă.
„Românii sunt predispuși să aibă o imunitate scăzută în general, din cauza stilului de viață destul de solicitant. Este bine cunoscut faptul că adesea nu se alimentează corespunzător și sunt expuși la niveluri ridicate de stres, ceea ce duce la scăderea imunității fiind o problemă frecventă.
Este vital să ne concentrăm pe creșterea imunității. Un medic mai în vârstă ne-a învățat că, în fața bolilor infecțioase, trebuie să ne asigurăm că consumăm ceva proteine înainte de a pleca de acasă, astfel încât leucocitele să fie în circulație și să ne protejeze.
Accentuez importanța vitaminei D3, care ar trebui să facă parte din regimul de sănătate al fiecărui individ, permanent. Este un factor crucial în creșterea imunității”, a declarat Monica Pop la Antena 3.
În ceea ce privește tratamentul pentru întărirea imunității, Dr. Monica Pop a oferit următoarele recomandări:
„Aproape întreaga populație suferă de deficit de vitamina D3 și este mult mai expusă riscului de îmbolnăvire.
Tratament pentru creșterea imunității – Proxilaxia îmbolnăvirii
Recomandare:
– Isoprinosine, 3 comprimate pe zi, un flacon
– Vitamina A, 2 capsule pe săptămână (sau 1-2 ml administrate din soluția de Vitamina A)
– Vitamina D3, extrem de importantă și necesară, între 3000 și 5000 de unități zilnic. Pentru persoanele cu deficit mai mare, se poate administra chiar și între 8000 și 10000 de unități pe zi.
Acest tratament trebuie urmat timp de o lună. Apoi, continuați cu administrarea Vitaminei D3 în doză minimă de 2000-3000 de unități zilnic, permanent. Cel puțin o dată pe an, sau ideal la fiecare 6 luni, efectuați o determinare a nivelului de Vitamina D3. Valorile normale sunt între 30 și 100.
Aproape întreaga populație are deficit de Vitamina D3, ceea ce îi expune la un risc mai mare de infecții sau îmbolnăviri de orice natură.
Nu uitați să consumați o sursă de proteine înainte de a părăsi casa (ouă, brânză, sunca), pentru a activa mecanismul de apărare al organismului!
Astfel, șansele de a vă îmbolnăvi vor fi mult, mult mai mici!”, a subliniat prof. dr. Monica Pop într-o postare pe pagina sa de Facebook.
Monica Pop, medic oftalmolog de renume, este cunoscută pentru expertiza și implicarea sa în promovarea sănătății și prevenirea bolilor. Ea reiterează în mod constant importanța unei alimentații sănătoase, echilibrate și a suplimentării adecvate pentru menținerea și întărirea imunității, contribuind astfel la bunăstarea și sănătatea comunității.