Cu profundă tristețe, Biserica Ortodoxă din România plânge pierderea părintelui Petru Vamvulescu, un distins ucenic al venerabilului părinte Arsenie Boca, căruia i se acordă un profund respect și recunoștință. Vestea tristă a trecerii sale la cele veșnice a fost confirmată de surse bisericesti, aducând un val de tristețe și regrete printre credincioși, care își exprimă profundul lor respect pentru duhovnicul iubit și apreciat.
Momentul a adus amintiri și recunoștință pentru cei care l-au cunoscut și s-au bucurat de prezența sa în viața lor. Unul dintre cei care a adus un omagiu părintelui a fost Ciprian-Mircea Tarşan, care a scris pe pagina sa de Facebook: „Era omul lui Dumnezeu și, spun credincioșii, era o binecuvântare că încă există printre noi. Din nefericire, calea Părintelui Petru Vamvulescu în această lume s-a încheiat, acum, va veghea din Ceruri și va ocroti pe cei slabi de înger.”
Prin munca și evlavia sa, părintele Petru Vamvulescu a devenit o prezență centrală în viața spirituală a multor credincioși, fiind un exemplu de ascultare și trăire a învățăturilor creștine. Înțelepciunea și bunătatea sa l-au consacrat ca un „om al lui Dumnezeu”, iar comunitatea a simțit profund lipsa sa. Într-o perioadă în care oamenii caută îndrumare spirituală și alinare, părintele Petru a fost un far de lumină și o sursă de încredere pentru toți cei care l-au căutat.
Parintele Petru a petrecut 20 de ani alaturi de Parintele Arsenie Boca, fiind martor și purtător al învățăturilor și spiritualității acestuia, contribuind la perpetuarea și transmiterea lor către generațiile viitoare. Prin devotamentul și munca sa neobosită, Parintele Vamvulescu a devenit o prezenta centrala in viata spirituala a multor credinciosi, fiind un exemplu de ascultare si traire a invataturilor crestine.
Reputat pentru blandetea si umilinta sa adanca, Parintele Petru era cunoscut si apreciat pentru legatura sa speciala cu Maica Domnului. Dragostea sa ferventa fata de Fecioara Maria era vizibila in fiecare actiune si cuvant al sau, conturandu-l ca pe un „prieten al Maicii Domnului” in inimile credinciosilor. Contributia sa spirituala si prezenta sa reconfortanta au fost simtite de multi credinciosi in cadrul parastaselor organizate incepand cu 28 noiembrie 1989, in Poienita Prislopului, unde Parintele oferea indrumare si sprijin duhovnicesc celor ce il cautau. Prin purtarea sa plina de har si intelepciune, el a fost perceput ca un „om al lui Dumnezeu”, iar prezenta sa printre credinciosi a fost o adevarata binecuvantare pentru comunitate.
Din marturiile preotului Vamvulescu ies la iveala lucruri terifiante despre modul in care s-a savarşit din viaţa parintele Arsenie Boca: „El nu a murit numai pentru ca a fost iradiat, probabil in toamna anului 1989. Vazand ca parintele Arsenie s-a ridicat din moarte, i-au dat lovitura fatala. Parintele Arsenie a fost dus in padurea de brazi de la Sinaia şi rastignit”, susţine preotul Vamvulescu.
Ultima sa aparitie publica a avut loc intr-un moment deosebit, in luna ianuarie 2024, cu ocazia sarbatorii „Sfantului Maxim Marturisitorul”, la Paraclisul Facultatii de Teologie „Ilarion V. Felea” din Arad. Evenimentul a fost onorat de prezenta ierarhilor aradeni si a fost marcat de cuvintele pline de intelepciune si binecuvantarea aduse de Parintele Petru, oferind comunitatii inca o data prilejul de a fi in prezenta sa si de a beneficia de invataturile sale duhovnicesti.