Nu este o glumă! Care este prețul unei ciorbe de burtă și al unei porții de sarmale la restaurantul “Lacrimi și Sfinți” al lui Mircea Dinescu, situat în Centrul Vechi?

Mircea Dinescu este cunoscut pentru unul dintre cele mai remarcabile restaurante din București, care încântă clienții cu un meniu inedit, plin de delicatese, de la ciorbe tradiționale de burtă până la sarmale absolut fabuloase, preparate în vin.

“Lacrimi și Sfinți” se impune ca un local românesc atipic, îmbinând elemente de bucătărie modernă și contemporană. Rețete străvechi, având o istorie de peste 100 de ani, sunt reinterpretate și reconfigurate pentru a crea arome pierdute sau chiar inventate. Mircea Dinescu nu se rezumă doar la prepararea mâncărurilor, ci redescoperă și reinventează o cultură culinară autohtonă aproape uitată sau neglijată de mai bine de un secol.

Fiecare ingredient folosit în preparatele din meniu provine exclusiv din surse locale și organice: peștele este proaspăt capturat, păsările sunt crescute în gospodării proprii, iar carnea de porc și vită provine de la ferme mici și individuale.

Poet, personalitate publică și sufletul bucătăriei de la “Lacrimi și Sfinți”, Mircea Dinescu este prezent în fiecare aspect al restaurantului. El nu doar gătește și creează rețetele, ci merge și în piață pentru a selecta cele mai proaspete ingrediente, interacționează cu oaspeții localului și savurează cu plăcere fiecare preparat care iese din bucătărie – el este pur și simplu inima și sufletul “Lacrimi și Sfinți”.

Cu toate acestea, obținerea unei rezervări la “Lacrimi și Sfinți” poate fi o adevărată provocare. Se spune că ai nevoie de cel puțin două zile în avans pentru a putea rezerva o masă la prânz în acest restaurant celebru.

Dacă ai norocul să prinzi o masă, trebuie să te pregătești pentru faptul că vei avea nevoie de o sumă considerabilă de bani pentru a te bucura de experiența culinară oferită. De exemplu, o porție de ciorbă de burtă costă 28 de lei, iar dacă dorești să savurezi și câteva sarmale delicioase, va trebui să scoți din buzunar încă 56 de lei – un total de 84 de lei pentru două porții de mâncare, fără a lua în calcul și băutura sau preparatele pentru cineva cu care împarți masa.

Leave a Comment