Aceasta reteta simpla este perfecta pentru a te rasfata sau pentru a o imparti cu cei dragi. Textura sa pufoasa si gustul delicat te vor cuceri cu siguranta!
Ingrediente:
- 105g faina alba
- 80ml ulei vegetal
- 120ml lapte integral
- 100g zahar fin
- 6 oua (marimea L)
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 165 °C.
Cerni faina alba intr-un castron.
Separati albusurile de galbenusuri si puneti-le intr-un bol separat.
In bol, adauga uleiul vegetal si laptele integral.
Asigura-te ca amestecul este inca cald si adauga-l peste faina alba cernuta. Amesteca pana obtii o textura densa.
Adauga galbenusurile, cate unul pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare.
Mixeaza albusurile de ou cu viteza mica pana devin spumoase. Adauga zaharul fin treptat, in 3 transe, mixand la viteza medie. Mixeaza pana obtii varfuri moi.
Adauga o mica portie din albusurile de ou in amestecul de galbenusuri. Amesteca usor cu un tel. Transfera acest amestec galben in portia mare de albusuri de ou. Amesteca usor pana obtii o compozitie omogena.
Toarna compozitia intr-o forma de 21 x 21 x 7cm, tapetata cu hartie de copt.
Coace in cuptorul preincalzit la 165°C timp de 70-75 minute.
Pofta Buna!