Rețetă de Post – Ciorbă de perișoare fără niciun strop de carne. Delicioasă și aromată

Ciorba de perișoare este un fel de mâncare delicios, însă majoritatea rețetelor tradiționale implică folosirea cărnii de vită, porc, curcan sau pui.

Cu toate acestea, bucătarii care pregătesc mâncare vegetariană sau vegană au reconfigurat acest preparat folosind doar ingrediente vegetale, rezultând o ciorbă delicioasă, sănătoasă, săracă în calorii și grăsimi, perfectă pentru orice ocazie și ușor de preparat. Pentru a pregăti ciorba de perișoare vegetariană, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

– 2 morcovi mari
– un păstârnac
– o rădăcină de pătrunjel
– o jumătate de bucată de țelină
– un ardei gras roșu
– o ceapă de mărime medie
– zeamă de lămâie sau bors, după preferințe
– frunze de leuștean și de pătrunjel pentru gust și culoare.

Pentru perișoare, vei avea nevoie de:

– 2 cepe mari
– 100 de grame orez alb sau basmati
– 100 grame de granule de soia fierte
– 3 linguri de semințe de in măcinate
– 4 linguri de fulgi de ovăz
– 2-4 linguri de făină de grâu
– condimente după gust (sare și piper).

Modul de preparare constă în următorii pași:

1. Călește păstârnacul, țelina și morcovii tăiați cubulețe în puțin ulei de floarea-soarelui. Într-o oală de 3-5 litri, pune ceapa întreagă și ardeiul, adaugă sare și legumele călite. Lasă să fiarbă, iar după 30 de minute adaugă zeamă de lămâie sau bors pentru un gust acrisor.

2. Pentru a pregăti perișoarele, călește cepele tocate mărunt, la care adaugi orezul spălat și lași totul la foc. Apoi, adaugă restul ingredientelor: granulele de soia, făina și condimentele. Modelează perișoarele din acest amestec și fierbe-le în apă cu sare.

3. Pune apoi perișoarele în supa de legume pregătită anterior. Astfel, vei obține o ciorbă de perișoare foarte gustoasă, iar în perioada postului, nu vei simți niciun efort alimentar.

Poftă bună!