Crăciunița este unul dintre simbolurile sărbătorilor de iarnă și majoritatea românilor le cumpără înainte de 25 decembrie. Crăciunița are nevoie de mai multă lumină naturală decât o altă floare, dar nu directă. În aceeași măsură, trebuie ținută și pentru perioade mai lungi la întuneric.
Crăciunița este floarea sezonului rece, dar necesită mai multă atenție decât o altă plantă, asta pentru că este sensibilă la frig dacă este ținută mult timp la temperaturi scăzute. Este bine, pentru a rezista mai mult, să fie ținută în lumină naturală, dar nu directă pe timpul zilei, iar seara undeva la întuneric. Dacă este îngrijită corect, poate rezista în jur de șase – opt săptămâni sau poate chiar și câteva luni.
Este recomandat să nu ții Crăciunița într-un loc cu multă umezeală pentru că așa planta se va ofili mai repede. Nu este bine nici să fie ținută undeva la întuneric în săptămânile în care o ai în casă, ci indicat este să o pui în sufragerie sau camera de oaspeți. Înainte, totuși, trebuie să te asiguri că lumina direct nu ajunge direct pe frunze.
De altfel, atunci când decizi unde pui planta, ar fi bine să ții cont și de principiile Feng Shui. Se spune că dacă pui Crăciunița într-un loc în care se adună toată familia, va aduce noroc în casa respectivă și relațiile cu oamenii apropiați vor fi armonioase.
Crăciunița va rezista mai mult și dacă există o diferență de temperatură între zi și noapte. Așa ești sigur că florile vor avea o culoare vie pentru mai multe săptămâni.
De câte ori pe săptămână este recomandat să uzi Crăciunița
Dacă planta este ținută într-un loc mai călduros, este bine să o uzi de două ori pe săptămână. Dacă, în schimb, este pusă într-un loc cu o temperatură mai scăzută, o singură dată pe săptămână este suficient.
Indicat este să verifici dacă solul s-a uscat complet și dacă este așa, să o uzi în ziua respectivă. Dacă solul este uscat doar la suprafață, este recomandat să o uzi a doua zi.