Victor Rebengiuc a ajuns la vârsta de 91 de ani. Mesajul emoționant al lui Moromete: „Mai bine să nu trăiești decât să suferi și să te chinuiești.”

Victor Rebengiuc, unul dintre cei mai apreciați actori ai scenei și filmului românesc, marchează astăzi împlinirea a 91 de ani! Colegii și spectatorii i-au pregătit o surpriză de neuitat pe scenă, celebrându-i ziua de naștere cu tort și șampanie.

„Este ziua mea, o zi care vine și trece, iar eu cresc în vârstă. Nu știu cât de mult voi mai continua această poveste, este obositor, foarte obositor, dar mă străduiesc să fac față. Sănătatea este tot ce îmi doresc. Doamne ajută! Nu îmi doresc nimic mai mult decât sănătate. Este greu să trăiești în dureri și suferință…”, a mărturisit Victor Rebengiuc pentru observatornews.ro.

Teatrul Bulandra a surprins momentul emoționant pe rețelele sociale, unde actorul a fost întâmpinat cu un cântec de „La mulți ani” de către cei peste 300 de spectatori prezenți în sală.

„Când ești o persoană unică, ziua ta nu este o zi ca oricare alta. Ieri am trăit emoții pentru un întreg an. Am fost martorul bucuriei petrecerii surpriză pe scenă pentru marele actor Victor Rebengiuc, care va împlini… 91 de ani peste două zile!

Peste 300 de spectatori i-au cântat La mulți ani și l-au sărbătorit cu tort și șampanie la Teatrul Bulandra. Sunt mândră, onorată și foarte fericită că am fost acolo. La mulți ani, Maestre!”, a transmis jurnalista Ana Maria Gheorghe.

Născut la 10 februarie 1933, în București, Victor Rebengiuc este recunoscut ca un adevărat titan al teatrului și filmului românesc. A interpretat zeci de roluri magistrale, atât pe scenă, cât și în cinematografie, dar va rămâne mereu în memoria publicului drept Ilie Moromete din filmul „Moromeții” (1987), regizat de Stere Gulea.

Biografia sa este presărată cu evenimente definitorii, începând cu copilăria zbuciumată, când părinții săi s-au despărțit când el avea doar 3 ani, iar tatăl său a murit în 1942, la Stalingrad.

El și fratele său, Aurel, au fost crescuți de bunici, mama lor fiind singura susținătoare financiară a familiei. Cu toate acestea, Rebengiuc nu a fost atras de lumea teatrului sau a filmului de la început. Nu a avut o educație teatrală în familie și inițial a urmat alte căi.

„În familia mea nu exista o tradiție teatrală, iar părinții mei nu mergeau la teatru. Provii dintr-o familie modestă, care nu își permitea luxul de a merge la spectacole”, dezvăluia actorul într-un interviu pentru Adevarul.

Pentru o perioadă, a visat să devină inginer, dar acest vis i-a fost întrerupt când nu a fost acceptat la Politehnică din cauza originii sale sociale.

„Când jucam teatru, nu îmi imaginam că voi deveni actor. Mă pregăteam să fiu tehnician și speram să ajung inginer. Dar nu mi s-a permis să intru la Politehnică din cauza originii sociale”, povestea el.

Astfel, a început să se implice în spectacolele de teatru amator organizate de Ateneul Popular din Cartierul Vitan. Aceste experiențe au fost primele lui contacte serioase cu lumea teatrului, iar restul, cum se spune, este istorie.

Leave a Comment