Uneori bunicile sunt cei mai buni prieteni, sunt înțelepte, directe și știm că ne iubesc cu adevărat.
În povestea pe care o veți citi mai jos veți vedea ce răspuns incredibil are o bunică pentru nepoata care tocmai i-a mărturisit că e înșelată. Are dreptate? Vă puteți convinge singuri…
Într-o zi o tânără a venit în vizită la bunica. I-a mai povestit ce s-a mai întâmplat în viața ei, dar, mai ales, i-a spus
că soțul o înșală, ceea ce o făcea să fie foarte nefericită. Fata nu știa cum să își continue viața fiindcă se săturase să
tot lupte, obosise. Nimic în viața ei nu mai părea să meargă bine, și problemele nu încetau să apară.
Bunica a ascultat-o bine, și când nepoata a terminat de vorbit a dus-o în bucătărie, a pus trei oale cu apă la fiert, iar
când au început să fiarbă în clocot a pus un morcov în prima oală, în a doua un ou, iar în a treia boabe de cafea.
După 20 de minute a oprit aragazul și a pus tot ce pusese la fiert, pe masă. Apoi a întrebat-o pe nepoată: ,,Ce vezi?” – Nepoata a răspuns: ,,Morcov, ou, cafea”.
Apoi bunica a rugat-o pe nepoată să se uite mai atent și să simtă și să guste fiecare fel de mâncare. Nepoata a spus că
morcovul a devenit moale, oul s-a întărit, iar boabele de cafea au devenit cafea aromată. Nepoata a întrebat-o pe bunică imediat: ,,Dar ce înseamnă asta??”
Bunica a explicat apoi că fiecare fel de mâncare a trecut prin același lucru. Totuși, cele trei mâncăruri au reacționat diferit, producând rezultate diferite. Morcovul, cel care părea tare și puternic, a devenit moale după ce a fost supus unei ,,încercări” precum fierberea. Apoi, oul, părea fragil la început, lichidul din el era protejat doar de o coajă, dar când a fost supus încercării, a devenit tare, dar nu suficient de tare. În cele din urmă, boabele de cafea, ele s-au transformat complet în cu totul altceva.
Atunci bunica a întrebat-o pe nepoată: ,,Tu care dintre acestea ești? Când încercările îți bat la ușă, tu cum răspunzi? Ești un morcov, un ou, sau o boabă de cafea?”
Haideți să ne gândim puțin. Cine suntem? Morcovul pare puternic, dar la prima încercare își pierde puterea. Oul se întărește, așa cum un om se înrăiește după prea multă durere. Pe când oul nu e suficient de tare în interior, așa cum și răutatea oamenilor este, de fapt, o slăbiciune, boabele de cafea se schimbă în funcție de încercare, cu cât încercarea e mai grea, cu atât transformarea e mai frumoasă, aroma cafelei e mai puternică… Asta înțeleg eu din această poveste frumoasă.
Fiecare problemă de sănătate cu care vă confruntați necesită analiza unui medic specialist, articolele au doar scopul de a informa, inainte de a urma un tratament consultati mai intai medicul specialist .